Makaron z tuńczykiem

Przygotowanie
- Na patelnię dodać odrobinę oliwy i delikatnie poddusić pokrojoną w kosteczkę cebulkę.
- Dodać tuńczyka i ciągle mieszając delikatnie podgrzać. Następnie dodać śmietankę, przyprawy do smaku i chwilę razem podgrzać.
- Ugotowany makaron dodać do sosu i wszystko dokładnie wymieszać.
- Podawać z potartym parmezanem.
Składniki
- 2 puszki tuńczyka w oliwie
- 1 średnia cebula
- suszone oregano
- odrobina oliwy
- 300 ml śmietany do sosów 30%
- sól
- pieprz
- parmezan
| Wartości odżywcze (na porcję) | |
|---|---|
| Kalorie | 570 kcal |
| Tłuszcz | 46 g |
| Węglowodany | 10 g |
| Błonnik | 0 g |
| Białko | 30 g |




