Makaron z tuńczykiem

ugotowany makaron rurki w miseczce i polany sosem z tuńczykiem, wszystko posypane parmezanem i pietruszką
  • Liczba porcjiikona talerza z pokrywą
    4 porcje
  • Czas przygotowaniaikona zegara
    30 min
  • Poziom trudnościikona czapki kucharskiej
    łatwy

Przygotowanie

  • Na patelnię dodać odrobinę oliwy i delikatnie poddusić pokrojoną w kosteczkę cebulkę.
  • Dodać tuńczyka i ciągle mieszając delikatnie podgrzać. Następnie dodać śmietankę, przyprawy do smaku i chwilę razem podgrzać.
  • Ugotowany makaron dodać do sosu i wszystko dokładnie wymieszać.
  • Podawać z potartym parmezanem.
Składniki
  • 2 puszki tuńczyka w oliwie
  • 1 średnia cebula
  • suszone oregano
  • odrobina oliwy
  • 300 ml śmietany do sosów 30%
  • sól
  • pieprz
  • parmezan
Wartości odżywcze (na porcję)
Kalorie570 kcal
Tłuszcz46 g
Węglowodany10 g
Błonnik0 g
Białko30 g