Zwijane zrazy wołowe

Składniki
  • 6 plastrów 1.5 cm wołowiny (udziec/rostbef)
  • 100 g wędzonego boczku
  • 2-3 ogórki kiszone
  • 1.5 - 2 cebuli
  • ostra musztarda (Dijon)
  • suszony majeranek
  • pieprz
  • olej
upieczone zrazy wołowe z kiszonym ogórkiem, udekorowane natką pietruszki w naczyniu żaroodpornym
  • Liczba porcjiikona talerza z pokrywą
    6 porcji
  • Czas przygotowaniaikona zegara
    2 godz.
  • Poziom trudnościikona czapki kucharskiej
    średni
Składniki
  • 6 plastrów 1.5 cm wołowiny (udziec/rostbef)
  • 100 g wędzonego boczku
  • 2-3 ogórki kiszone
  • 1.5 - 2 cebuli
  • ostra musztarda (Dijon)
  • suszony majeranek
  • pieprz
  • olej

Przygotowanie

Składniki

  • Cebulę pokroić w talarki i lekko podsmażyć.
  • Ogórki i boczek pokroić w plasterki.
  • Mięso pokroić w plastry około 1.5 cm grubości i rozbić.

Wykonanie

  • Mięso popieprzyć z dwóch stron, następnie posmarować musztardą, posypać majerankiem, włożyć cebulę, boczek i ogórek. Dobrze zawinąć (można użyć wykałaczek). Następnie obtoczyć delikatnie w mące i podsmażyć na patelni na brązowy kolor.
  • Podsmażone mięso włożyć do naczynia żaroodpornego lub rękawa do pieczenia. Podlać 200 ml wody i włożyć do piekarnika rozgrzanego na 160 stopni C. Piec do miękkości przez 1.5 - 2h.