Zwijane zrazy wołowe
Przygotowanie
Składniki
- Cebulę pokroić w talarki i lekko podsmażyć.
- Ogórki i boczek pokroić w plasterki.
- Mięso pokroić w plastry około 1.5 cm grubości i rozbić.
Wykonanie
- Mięso popieprzyć z dwóch stron, następnie posmarować musztardą, posypać majerankiem, włożyć cebulę, boczek i ogórek. Dobrze zawinąć (można użyć wykałaczek). Następnie obtoczyć delikatnie w mące i podsmażyć na patelni na brązowy kolor.
- Podsmażone mięso włożyć do naczynia żaroodpornego lub rękawa do pieczenia. Podlać 200 ml wody i włożyć do piekarnika rozgrzanego na 160 stopni C. Piec do miękkości przez 1.5 - 2h.
Składniki
- 6 plastrów 1.5 cm wołowiny (udziec/rostbef)
- 100 g wędzonego boczku
- 2-3 ogórki kiszone
- 1.5 - 2 cebuli
- ostra musztarda (Dijon)
- suszony majeranek
- pieprz
- olej
Wartości odżywcze (na porcję) | |
---|---|
Kalorie | 465 kcal |
Tłuszcz | 33 g |
Węglowodany | 3 g |
Błonnik | 0 g |
Białko | 40 g |