Tortelloni w sosie z gorgonzoli
Składniki
- 800 g świeżego tortelloni ze szpinakiem i ricottą
- 150 g gorgonzoli
- 200 ml śmietanki kremowej 30%
- 50 g szynki wędzonej
- sól
- pieprz
Składniki
- 800 g świeżego tortelloni ze szpinakiem i ricottą
- 150 g gorgonzoli
- 200 ml śmietanki kremowej 30%
- 50 g szynki wędzonej
- sól
- pieprz
Przygotowanie
- Tortelloni ugotować zgodnie z instrukcją zamieszczoną na opakowaniu.
- W małym garnku podgrzać śmietankę, a następnie rozpuścić w niej gorgonzolę. Doprawić do smaku solą i pieprzem.
- W naczyniu żaroodpornym ułożyć połowę tortelloni i posypać połową pokrojonej w kosteczkę szynki. Następnie ułożyć pozostałą część tortelloni i szynki.
- Całość zalać przygotowanym wcześniej sosem z gorgonzoli i przenieść do piekarnika na około 15 minut i 180 stopni C.