Sałatka z gorgonzolą
Składniki
- 1 miks sałat
- 10-15 pomidorków koktajlowych
- 100 g gorgonzoli
- garść orzechów włoskich.
Dressing
- 3 łyżki oliwy z oliwek
- 3 łyżki octu winnego
- 1 łyżka miodu
- sól
- pieprz
- 2 rozgniecione ząbki czosnku
Składniki
- 1 miks sałat
- 10-15 pomidorków koktajlowych
- 100 g gorgonzoli
- garść orzechów włoskich.
Dressing
- 3 łyżki oliwy z oliwek
- 3 łyżki octu winnego
- 1 łyżka miodu
- sól
- pieprz
- 2 rozgniecione ząbki czosnku
Przygotowanie
Wykonanie
- Do miski wsypać sałatę. Na niej poukładać połówki pomidorków i pokrojoną w kostkę gorgonzolę. Posypać orzechami.
Dressing
- Wszystkie składniki sosu wymieszać, doprawić do smaku. Polać sałatę przed podaniem.