Sałatka z gorgonzolą

sałatka z gorgonzoli, orzechów włoskich, pomidorków koktajlowych, sałatą, polane miodem i szczypiorkiem
  • Liczba porcjiikona talerza z pokrywą
    6 porcji
  • Czas przygotowaniaikona zegara
    30 min
  • Poziom trudnościikona czapki kucharskiej
    łatwy

Przygotowanie

Wykonanie

  • Do miski wsypać sałatę. Na niej poukładać połówki pomidorków i pokrojoną w kostkę gorgonzolę. Posypać orzechami.

Dressing

  • Wszystkie składniki sosu wymieszać, doprawić do smaku. Polać sałatę przed podaniem.
Składniki
  • 1 miks sałat
  • 10-15 pomidorków koktajlowych
  • 100 g gorgonzoli
  • garść orzechów włoskich.
Dressing
  • 3 łyżki oliwy z oliwek
  • 3 łyżki octu winnego
  • 1 łyżka miodu
  • sól
  • pieprz
  • 2 rozgniecione ząbki czosnku
Wartości odżywcze (na porcję)
Kalorie240 kcal
Tłuszcz20 g
Węglowodany10 g
Błonnik0 g
Białko7 g