Sałatka z gorgonzolą

Przygotowanie
Wykonanie
- Do miski wsypać sałatę. Na niej poukładać połówki pomidorków i pokrojoną w kostkę gorgonzolę. Posypać orzechami.
Dressing
- Wszystkie składniki sosu wymieszać, doprawić do smaku. Polać sałatę przed podaniem.
Składniki
- 1 miks sałat
- 10-15 pomidorków koktajlowych
- 100 g gorgonzoli
- garść orzechów włoskich.
Dressing
- 3 łyżki oliwy z oliwek
- 3 łyżki octu winnego
- 1 łyżka miodu
- sól
- pieprz
- 2 rozgniecione ząbki czosnku
Wartości odżywcze (na porcję) | |
---|---|
Kalorie | 240 kcal |
Tłuszcz | 20 g |
Węglowodany | 10 g |
Błonnik | 0 g |
Białko | 7 g |