Sałatka warstwowa z ananasem

Składniki
  • seler konserwowa
  • pieczarki konserwowe
  • 4-5 jaj ugotowanych na twardo
  • papryka konserwowa
  • 1 puszka kukurydzy
  • 200-300 g gotowanej szynki
  • 1 puszka ananasa
  • 1 puszka czerwonej fasoli
  • odrobina szczypiorku
  • 6 łyżek majonezu
  • Liczba porcjiikona talerza z pokrywą
    12 porcji
  • Czas przygotowaniaikona zegara
    1 godz.
  • Poziom trudnościikona czapki kucharskiej
    łatwy
Składniki
  • seler konserwowa
  • pieczarki konserwowe
  • 4-5 jaj ugotowanych na twardo
  • papryka konserwowa
  • 1 puszka kukurydzy
  • 200-300 g gotowanej szynki
  • 1 puszka ananasa
  • 1 puszka czerwonej fasoli
  • odrobina szczypiorku
  • 6 łyżek majonezu

Przygotowanie

  • Składniki pokroić w kostkę i ułożyć w misce w następującej kolejności:
    • seler konserwowa
    • pieczarki
    • jajka
    • papryka konserwowa
    • 2-3 łyżki majonezu
    • kukurydza
    • szynka
    • ananas
    • czerwona fasola
    • 2-3 łyżki majonezu
  • Na wierzchu posypać szczypiorkiem.