Sałatka warstwowa z ananasem
Przygotowanie
- Składniki pokroić w kostkę i ułożyć w misce w następującej kolejności:
- seler konserwowa
- pieczarki
- jajka
- papryka konserwowa
- 2-3 łyżki majonezu
- kukurydza
- szynka
- ananas
- czerwona fasola
- 2-3 łyżki majonezu
- Na wierzchu posypać szczypiorkiem.
Składniki
- seler konserwowa
- pieczarki konserwowe
- 4-5 jaj ugotowanych na twardo
- papryka konserwowa
- 1 puszka kukurydzy
- 200-300 g gotowanej szynki
- 1 puszka ananasa
- 1 puszka czerwonej fasoli
- odrobina szczypiorku
- 6 łyżek majonezu
Wartości odżywcze (na porcję) | |
---|---|
Kalorie | 224 kcal |
Tłuszcz | 17 g |
Węglowodany | 10 g |
Błonnik | 0 g |
Białko | 10 g |