Sałatka szparagowa

  • Liczba porcjiikona talerza z pokrywą
    6 porcji
  • Czas przygotowaniaikona zegara
    1 godz. 30 min
  • Poziom trudnościikona czapki kucharskiej
    łatwy

Przygotowanie

  • Szparagi dobrze obrać i ugotować w osolonej wodzie ze szczyptą cukru. Następnie ostudzić i pokroić w kawałki.
  • Szynkę, jajka i ogórki pokroić w kostkę. Wszystko razem wymieszać. Dodać sól, pieprz i majonez. Na wierzchu posypać szczypiorkiem.
Składniki
  • 1 kg szparagów
  • 300 g szynki gotowanej
  • 5 jajek ugotowanych na twardo
  • 3 ogórki warszawskie
  • 2 łyżki majonezu
  • szczypiorek
  • sól
  • pieprz
Wartości odżywcze (na porcję)
Kalorie240 kcal
Tłuszcz20 g
Węglowodany10 g
Błonnik0 g
Białko15 g