Sałatka meksykańska
Przygotowanie
Składniki
- Filet z kurczaka włożyć do zimnej wody z odrobiną soli i zagotować. Po chwili gotowania zebrać wytrącone szumowiny i dodać vegetę. Gotować do miękkości. Wyjąć z wody i pozostawić do ostygnięcia.
- Pokroić paprykę w drobną kosteczkę, dodać puszkę kukurydzy, a następnie pokrojonego w kosteczkę kurczaka.
Sos
- Jogurt naturalny i majonez wymieszać dokładnie w miseczce i doprawić przyprawą meksykańska do smaku.
Składniki
- 3 czerwone papryki
- 2 pojedyncze filety z kurczaka
- 1 puszka kukurydzy
- vegata
Sos
- 2 łyżki majonezu
- 350 ml jogurtu naturalnego
- przyprawa kuchni meksykańskiej
Wartości odżywcze (na porcję) | |
---|---|
Kalorie | 120 kcal |
Tłuszcz | 6 g |
Węglowodany | 10 g |
Błonnik | 0 g |
Białko | 10 g |