Sałatka meksykańska

Składniki
  • 3 czerwone papryki
  • 2 pojedyncze filety z kurczaka
  • 1 puszka kukurydzy
  • vegata
Sos
  • 2 łyżki majonezu
  • 350 ml jogurtu naturalnego
  • przyprawa kuchni meksykańskiej
  • Liczba porcjiikona talerza z pokrywą
    10 porcji
  • Czas przygotowaniaikona zegara
    1 godz.
  • Poziom trudnościikona czapki kucharskiej
    łatwy
Składniki
  • 3 czerwone papryki
  • 2 pojedyncze filety z kurczaka
  • 1 puszka kukurydzy
  • vegata
Sos
  • 2 łyżki majonezu
  • 350 ml jogurtu naturalnego
  • przyprawa kuchni meksykańskiej

Przygotowanie

Składniki

  • Filet z kurczaka włożyć do zimnej wody z odrobiną soli i zagotować. Po chwili gotowania zebrać wytrącone szumowiny i dodać vegetę. Gotować do miękkości. Wyjąć z wody i pozostawić do ostygnięcia.
  • Pokroić paprykę w drobną kosteczkę, dodać puszkę kukurydzy, a następnie pokrojonego w kosteczkę kurczaka.

Sos

  • Jogurt naturalny i majonez wymieszać dokładnie w miseczce i doprawić przyprawą meksykańska do smaku.