Pomidory z serem halloumi

  • Liczba porcjiikona talerza z pokrywą
    4 porcje
  • Czas przygotowaniaikona zegara
    30 min
  • Poziom trudnościikona czapki kucharskiej
    łatwy

Przygotowanie

  • Ser halloumi pokroić w plasterki około 0.7 cm. Piec na grillu do uzyskania pięknego, złocistego koloru z obu stron.
  • Pomidory i nektarynkę pokroić w plasterki. Poukładać, dodać ser i liście bazylii.
  • Całość polać delikatnie oliwą z oliwek przed podaniem.
Składniki
  • 225 g sera halloumi
  • 3-4 pomidory
  • pół nektarynki
  • liście bazylii
  • oliwa z oliwek
Wartości odżywcze (na porcję)
Kalorie180 kcal
Tłuszcz14 g
Węglowodany5 g
Błonnik0 g
Białko10 g