Placuszki bananowe

Składniki
  • 2 jajka
  • 180 ml mleka
  • 250 g mąki pszennej
  • 1.5 łyżeczki proszku do pieczenia
  • 2 dojrzałe banany
  • 0.5 łyżeczki cynamonu
  • 1 łyżka cukru (opcjonalnie)
  • olej do smażenia
  • Czas przygotowaniaikona zegara
    30 min
  • Poziom trudnościikona czapki kucharskiej
    łatwy
Składniki
  • 2 jajka
  • 180 ml mleka
  • 250 g mąki pszennej
  • 1.5 łyżeczki proszku do pieczenia
  • 2 dojrzałe banany
  • 0.5 łyżeczki cynamonu
  • 1 łyżka cukru (opcjonalnie)
  • olej do smażenia

Przygotowanie

  • Banany rozgnieść widelcem na gładką papkę.
  • W miseczce zmiksować ze sobą wszystkie składniki. Pod koniec dodać banany i wymieszać na gładką masę.
  • Placuszki smażyć z obu stron na odrobinie oleju, na złoty kolor.

Doskonale smakują bez dodatków, ale można podawać np. z owocami, jogurtem, odrobiną miodu.