Pasta z tuńczyka

  • Liczba porcjiikona talerza z pokrywą
    8 porcji
  • Czas przygotowaniaikona zegara
    10 min
  • Poziom trudnościikona czapki kucharskiej
    łatwy

Przygotowanie

  • Tuńczyka odsączyć z zalewy i przenieść do miseczki. Dodać serek śmietankowy, przeciśnięty przez praskę czosnek oraz sól i pieprz do smaku.
  • Wszystkie składniki dokładnie wymieszać do połączenia.
Składniki
  • 250 g tuńczyka w sosie własnym (po odsączeniu)
  • 135 g serka śmietankowego (np. Twój Smak)
  • 1-2 ząbki czosnku
  • sól
  • pieprz
Wartości odżywcze (na porcję)
Kalorie90 kcal
Tłuszcz5 g
Węglowodany0 g
Błonnik0 g
Białko10 g