Pasta z makreli

  • Liczba porcjiikona talerza z pokrywą
    4 porcje
  • Czas przygotowaniaikona zegara
    45 min
  • Poziom trudnościikona czapki kucharskiej
    łatwy

Przygotowanie

  • Jajka ugotować na twardo, ostudzić i pokroić w drobną kosteczkę.
  • Makrelę oczyścić z ości i skóry, pokroić na kawałki i włożyć do miski razem z majonezem.
  • Dodać drobno pokrojone ogórki i cebulę. Doprawić do smaku solą i pieprzem.
Składniki
  • 1 wędzona makrela
  • 3 jajka
  • 2 średnie ogórki kiszone
  • 1 mała cebula
  • 2 łyżki majonezu
  • sól
  • pieprz
Wartości odżywcze (na porcję)
Kalorie300 kcal
Tłuszcz24 g
Węglowodany0 g
Błonnik0 g
Białko17 g