Pasta z białej fasoli z suszonymi pomidorami

  • Liczba porcjiikona talerza z pokrywą
    10 porcji
  • Czas przygotowaniaikona zegara
    10 min
  • Poziom trudnościikona czapki kucharskiej
    łatwy

Przygotowanie

  • Wszystkie składniki dodać do blendera kielichowego i zblendować na gładką, jednolitą pastę. W razie potrzeby, gdyby pasta była zbyt sucha, dodać odrobinę oliwy z oliwek.
Składniki
  • 8 suszonych pomidorów
  • 240 g białej fasoli (odsączonej z zalewy)
  • 1 ząbek czosnku
  • 1.5 łyżeczki mielonej, słodkiej papryki
  • 0.5 łyżeczki suszonych płatków chili
  • 0.25 łyżeczki soli
  • 0.5 łyżeczki mielonego, czarnego pieprzu
  • 1.5 łyżeczki suszonego tymianku
Opcjonalnie
  • odrobina oliwy z oliwek
Wartości odżywcze (na porcję)
Kalorie75 kcal
Tłuszcz0 g
Węglowodany10 g
Błonnik0 g
Białko4 g