Pasta z białej fasoli z suszonymi pomidorami
Przygotowanie
- Wszystkie składniki dodać do blendera kielichowego i zblendować na gładką, jednolitą pastę. W razie potrzeby, gdyby pasta była zbyt sucha, dodać odrobinę oliwy z oliwek.
Składniki
- 8 suszonych pomidorów
- 240 g białej fasoli (odsączonej z zalewy)
- 1 ząbek czosnku
- 1.5 łyżeczki mielonej, słodkiej papryki
- 0.5 łyżeczki suszonych płatków chili
- 0.25 łyżeczki soli
- 0.5 łyżeczki mielonego, czarnego pieprzu
- 1.5 łyżeczki suszonego tymianku
Opcjonalnie
- odrobina oliwy z oliwek
Wartości odżywcze (na porcję) | |
---|---|
Kalorie | 75 kcal |
Tłuszcz | 0 g |
Węglowodany | 10 g |
Błonnik | 0 g |
Białko | 4 g |