Pasta śródziemnomorska

  • Liczba porcjiikona talerza z pokrywą
    10 porcji
  • Czas przygotowaniaikona zegara
    20 min
  • Poziom trudnościikona czapki kucharskiej
    łatwy

Przygotowanie

  • Suszone pomidory odsączyć z zalewy na ręczniku papierowym, a następnie drobno pokroić i przełożyć do miseczki.
  • Drobno pokroić cebulę, czosnek, bazylię i natkę pietruszki. Wszystkie składniki przełożyć do miseczki.
  • Dodać serek, sól, pieprz i koncentrat pomidorowy. Wszystkie składniki dokładnie wymieszać na gładką, jednolitą pastę.
Składniki
  • 60 g suszonych pomidorów
  • 1 cebula
  • 1 duży ząbek czosnku
  • 4 gałązki bazylii (tylko liście)
  • 3 gałązki natki pietruszki (tylko liście)
  • 300 g serka śmietankowego
  • 0.5 łyżeczki soli
  • 0.25 łyżeczki pieprzu
  • 10 g koncentratu pomidorowego
Wartości odżywcze (na porcję)
Kalorie84 kcal
Tłuszcz6 g
Węglowodany5 g
Błonnik0 g
Białko0 g