Pasta śródziemnomorska
Przygotowanie
- Suszone pomidory odsączyć z zalewy na ręczniku papierowym, a następnie drobno pokroić i przełożyć do miseczki.
- Drobno pokroić cebulę, czosnek, bazylię i natkę pietruszki. Wszystkie składniki przełożyć do miseczki.
- Dodać serek, sól, pieprz i koncentrat pomidorowy. Wszystkie składniki dokładnie wymieszać na gładką, jednolitą pastę.
Składniki
- 60 g suszonych pomidorów
- 1 cebula
- 1 duży ząbek czosnku
- 4 gałązki bazylii (tylko liście)
- 3 gałązki natki pietruszki (tylko liście)
- 300 g serka śmietankowego
- 0.5 łyżeczki soli
- 0.25 łyżeczki pieprzu
- 10 g koncentratu pomidorowego
Wartości odżywcze (na porcję) | |
---|---|
Kalorie | 84 kcal |
Tłuszcz | 6 g |
Węglowodany | 5 g |
Błonnik | 0 g |
Białko | 0 g |