Pasta jajeczna z awokado

  • Liczba porcjiikona talerza z pokrywą
    2 porcje
  • Czas przygotowaniaikona zegara
    20 min
  • Poziom trudnościikona czapki kucharskiej
    łatwy

Przygotowanie

  • Jajka ugotować na twardo, przestudzić i obrać. Przenieść do miseczki, dodać awokado i podusić do połączenia np. przy pomocy widelca.
  • Dodać przeciśnięty przez praskę czosnek, sok z cytryny, oliwę z oliwek i majonez. Wszystko dokładnie wymieszać, a następnie doprawić solą i pieprzem do smaku.
  • Gotową pastę posypać szczypiorkiem.
Składniki
  • 5 jajek
  • 1 duże awokado
  • 1 ząbek czosnku
  • 2 łyżeczki soku z cytryny
  • 1 łyżeczka oliwy z oliwek
  • 1 łyżeczka majonezu
  • szczypiorek
  • sól
  • pieprz
Wartości odżywcze (na porcję)
Kalorie340 kcal
Tłuszcz30 g
Węglowodany7 g
Błonnik3 g
Białko15 g