Pasta jajeczna z awokado
Przygotowanie
- Jajka ugotować na twardo, przestudzić i obrać. Przenieść do miseczki, dodać awokado i podusić do połączenia np. przy pomocy widelca.
- Dodać przeciśnięty przez praskę czosnek, sok z cytryny, oliwę z oliwek i majonez. Wszystko dokładnie wymieszać, a następnie doprawić solą i pieprzem do smaku.
- Gotową pastę posypać szczypiorkiem.
Składniki
- 5 jajek
- 1 duże awokado
- 1 ząbek czosnku
- 2 łyżeczki soku z cytryny
- 1 łyżeczka oliwy z oliwek
- 1 łyżeczka majonezu
- szczypiorek
- sól
- pieprz
Wartości odżywcze (na porcję) | |
---|---|
Kalorie | 340 kcal |
Tłuszcz | 30 g |
Węglowodany | 7 g |
Błonnik | 3 g |
Białko | 15 g |