Owsianka z masłem orzechowym

  • Liczba porcjiikona talerza z pokrywą
    1 porcja
  • Czas przygotowaniaikona zegara
    10 min
  • Poziom trudnościikona czapki kucharskiej
    łatwy

Przygotowanie

  • Do miseczki dodać masło orzechowe oraz mleko - zblendować do połączenia. Dodać wszystkie pozostałe składniki, wymieszać i odstawić na noc do lodówki.
  • Kolejnego dnia na wierzch dodać ulubione owoce.
Składniki
  • 65 g płatków owsianych górskich
  • 1 łyżka nasion chia lub babki płesznik
  • 150 ml mleka
  • 100 g jogurtu naturalnego
  • 30 g masła orzechowego
  • 10 g miodu (opcjonalnie)
  • owoce
Wartości odżywcze (na porcję)
Kalorie574 kcal
Tłuszcz26 g
Węglowodany63 g
Błonnik10 g
Białko20 g