Murzynek z kokosami
Ciasto
- 6 żółtek
- 250 g margaryny Kasia
- 200 g cukru
- 240 g mąki pszennej
- 2 łyżki kakao
- 1 łyżeczka proszku do pieczenia
Warstwa kokosowa
- wiśnie bez pestek
- 6 białek
- 200 g cukru
- 400 g wiórek kokosowych
Dodatkowo
- Blaszka 26 x 36 cm
Ciasto
- 6 żółtek
- 250 g margaryny Kasia
- 200 g cukru
- 240 g mąki pszennej
- 2 łyżki kakao
- 1 łyżeczka proszku do pieczenia
Warstwa kokosowa
- wiśnie bez pestek
- 6 białek
- 200 g cukru
- 400 g wiórek kokosowych
Dodatkowo
- Blaszka 26 x 36 cm
Przygotowanie
- Wszystkie składniki na ciasto dodać do miski i wyrobić do połączenia. Gotowe ciasto rozłożyć równomiernie na blaszce wyłożonej wcześniej papierem do pieczenia.
- Wiśnie bez pestek odcedzić i poukładać na ciaście.
- Białka ubić na sztywno z cukrem, a następnie dodać wiórki kokosowe. Wymieszać i wyłożyć równomiernie na wiśniach.
- Piec 40 minut w temperaturze 170 stopni C.