Muffinki z czekoladą

Składniki
  • 150 g masła
  • 100 g gorzkiej czekolady
  • 2 jajka
  • 200 g cukru
  • 300 g mąki pszennej
  • szczypta soli
  • 300 ml mleka
  • 2 łyżeczki proszku do pieczenia
  • Liczba porcjiikona talerza z pokrywą
    12 porcji
  • Czas przygotowaniaikona zegara
    1 godz.
  • Poziom trudnościikona czapki kucharskiej
    łatwy
Składniki
  • 150 g masła
  • 100 g gorzkiej czekolady
  • 2 jajka
  • 200 g cukru
  • 300 g mąki pszennej
  • szczypta soli
  • 300 ml mleka
  • 2 łyżeczki proszku do pieczenia

Przygotowanie

  • Czekoladę rozdrobnić na mniejsze kawałki i odstawić.
  • Do miski dodać wszystkie składniki, oprócz czekolady. Zmiksować do połączenia składników, a następnie dodać rozdrobnioną czekoladę i wymieszać.
  • Formę do muffinek wyłożyć papilotkami. Ciasto rozdzielić równo między wszystkie papilotki.
  • Piec 30 minut w temperaturze 180 stopni C, na zloty kolor.