Muffinki z czekoladą

Przygotowanie
- Czekoladę rozdrobnić na mniejsze kawałki i odstawić.
- Do miski dodać wszystkie składniki, oprócz czekolady. Zmiksować do połączenia składników, a następnie dodać rozdrobnioną czekoladę i wymieszać.
- Formę do muffinek wyłożyć papilotkami. Ciasto rozdzielić równo między wszystkie papilotki.
- Piec 30 minut w temperaturze 180 stopni C, na zloty kolor.
Składniki
- 150 g masła
- 100 g gorzkiej czekolady
- 2 jajka
- 200 g cukru
- 300 g mąki pszennej
- szczypta soli
- 300 ml mleka
- 2 łyżeczki proszku do pieczenia
| Wartości odżywcze (na porcję) | |
|---|---|
| Kalorie | 300 kcal |
| Tłuszcz | 16 g |
| Węglowodany | 35 g |
| Błonnik | 0 g |
| Białko | 4 g |




