Makaron z wędzonym łososiem i szpinakiem
Składniki
- 400 g makaronu
- 200 g świeżego szpinaku
- 2 ząbki czosnku
- 250 g wędzonego łososia
- 200 g topionego serka śmietankowego
- 300 ml śmietanki 30%
- 3 łyżki masła
- sól
- pieprz
- cytryna (opcjonalnie)
Składniki
- 400 g makaronu
- 200 g świeżego szpinaku
- 2 ząbki czosnku
- 250 g wędzonego łososia
- 200 g topionego serka śmietankowego
- 300 ml śmietanki 30%
- 3 łyżki masła
- sól
- pieprz
- cytryna (opcjonalnie)
Przygotowanie
- Na dużej patelni rozpuścić masło, a następnie dodać przeciśnięty przez praskę czosnek. Dodać pokrojonego w kosteczkę łososia i podsmażyć przez około 2 minuty co chwilę mieszając. Następnie dodać szpinak i smażyć pod przykryciem aż zmięknie.
- Dodać serek topiony, śmietanę i mieszać do połączenia składników. W razie potrzeby dodać odrobinę wody. Doprawić solą i pieprzem do smaku.
- Gotowy sos najlepiej wymieszać z makaronem. Opcjonalnie - gotowe danie skropić sokiem z cytryny.