Makaron z brokułami w sosie serowym

Składniki
  • 1 brokuł
  • makaron tagliatelle
  • 100 g śmietankowego serka np. Twój smak
  • 150 g sera gorgonzola
  • 70 ml śmietanki 30%
  • sól
  • pieprz
  • rozmaryn
  • Liczba porcjiikona talerza z pokrywą
    2 porcje
  • Czas przygotowaniaikona zegara
    40 min
  • Poziom trudnościikona czapki kucharskiej
    łatwy
Składniki
  • 1 brokuł
  • makaron tagliatelle
  • 100 g śmietankowego serka np. Twój smak
  • 150 g sera gorgonzola
  • 70 ml śmietanki 30%
  • sól
  • pieprz
  • rozmaryn

Przygotowanie

  • Brokuł umyć i podzielić na mniejsze kawałki. W garnku zagotować sporą ilość osolonej wody. Różyczki brokuła wrzucić do wrzątku i gotować około 5-6 minut, a następnie odcedzić.
  • Makaron ugotować al dente w osolonej wodzie.
  • Na patelni, na małym ogniu, rozpuścić ser gorgonzola i serek śmietankowy ze śmietanką. Doprawić solą, pieprzem oraz rozmarynem. Nie zagotowywać.
  • Do gotowego sosu dodać ugotowanego wcześniej brokuła oraz makaron i wszystko razem wymieszać.