Krem orzechowo-czekoladowy

  • Liczba porcjiikona talerza z pokrywą
    30 porcji
  • Czas przygotowaniaikona zegara
    15 min
  • Poziom trudnościikona czapki kucharskiej
    łatwy

Przygotowanie

  • Do blendera dodać orzechy laskowe i czekoladę połamaną na kawałki. Całość dokładnie rozdrobnić i przesypać do małego garnka.
  • Do garnka z rozdrobnionymi orzechami i czekoladą dodać cukier, masło i mleko. Podgrzewać, ciągle mieszając przez około 5 minut, do uzyskania płynnej, gładkiej konsystencji kremu.
  • Gotowy krem przelać do słoiczka.
Składniki
  • 1 łyżeczka cukru pudru
  • 60 g orzechów laskowych
  • 100 g gorzkiej czekolady
  • 70 g masła
  • 100 ml mleka
Wartości odżywcze (na porcję)
Kalorie43 kcal
Tłuszcz3 g
Węglowodany3 g
Błonnik0 g
Białko0 g