Kotlety jajeczne z pieczarkami
Przygotowanie
- Osiem jajek ugotować na twardo.
- Pieczarki podsmażyć na oleju do odparowania wody.
- Do naczynia dodać ugotowane na twardo jajka, podsmażone pieczarki i rozdrobnioną natkę pietruszki. Wszystko razem zmiksować i doprawić do smaku solą i pieprzem.
- Z farszu uformować kotleciki, posmarować je roztrzepanym jajkiem i obtoczyć w bułce tartej.
- Smażyć na oleju z obu stron do uzyskania złocistego koloru.
Składniki
- 9 jajek
- 10 pieczarek
- 2 łyżeczki natki pietruszki
- bułka tarta
- olej
- sól
- pieprz
Wartości odżywcze (na porcję) | |
---|---|
Kalorie | 260 kcal |
Tłuszcz | 20 g |
Węglowodany | 10 g |
Błonnik | 0 g |
Białko | 10 g |