Kotlety jajeczne z pieczarkami

Składniki
  • 9 jajek
  • 10 pieczarek
  • 2 łyżeczki natki pietruszki
  • bułka tarta
  • olej
  • sól
  • pieprz
usmażone kotleciki jajeczne z pieczarkami w bułce tartej pokrojone na talerzu
  • Liczba porcjiikona talerza z pokrywą
    6 porcji
  • Czas przygotowaniaikona zegara
    1 godz.
  • Poziom trudnościikona czapki kucharskiej
    łatwy
Składniki
  • 9 jajek
  • 10 pieczarek
  • 2 łyżeczki natki pietruszki
  • bułka tarta
  • olej
  • sól
  • pieprz

Przygotowanie

  • Osiem jajek ugotować na twardo.
  • Pieczarki podsmażyć na oleju do odparowania wody.
  • Do naczynia dodać ugotowane na twardo jajka, podsmażone pieczarki i rozdrobnioną natkę pietruszki. Wszystko razem zmiksować i doprawić do smaku solą i pieprzem.
  • Z farszu uformować kotleciki, posmarować je roztrzepanym jajkiem i obtoczyć w bułce tartej.
  • Smażyć na oleju z obu stron do uzyskania złocistego koloru.