Kokosowy pudding chia z mango

Składniki
  • 1 duże mango (lub 2 małe)
  • 400 ml mleczka kokosowego
  • 4 łyżki nasion chia
  • 4 łyżeczki miodu (opcjonalnie)
  • 4 łyżki płatek migdałowych
  • 1 łyżeczka wiórek kokosowych
  • Liczba porcjiikona talerza z pokrywą
    4 porcje
  • Czas przygotowaniaikona zegara
    5 godz. 30 min
  • Poziom trudnościikona czapki kucharskiej
    łatwy
Składniki
  • 1 duże mango (lub 2 małe)
  • 400 ml mleczka kokosowego
  • 4 łyżki nasion chia
  • 4 łyżeczki miodu (opcjonalnie)
  • 4 łyżki płatek migdałowych
  • 1 łyżeczka wiórek kokosowych

Przygotowanie

Pudding

  • Mleczko kokosowe wlać do miseczki i dobrze wymieszać aby połączyło się w jednolitą konsystencję. Dodać nasiona chia i energicznie wymieszać.
  • Rozlać wszystko do 4 szklaneczek i odstawić do lodówki na 5 godzin.

Dekoracja

  • Obrać mango i ułożyć na deserach. Posypać wiórkami kokosowymi i płatkami migdałów. Opcjonalnie można polać odrobiną miodu.