Kiełbaskowe lizaki

Składniki
  • 5 kiełbasek
  • 300 g gotowego ciasta francuskiego
  • majeranek
  • wykałaczki
plasterki kiełbaski w cieście francuskim z wbitą wykałaczką w miseczce
  • Liczba porcjiikona talerza z pokrywą
    6 porcji
  • Czas przygotowaniaikona zegara
    45 min
  • Poziom trudnościikona czapki kucharskiej
    łatwy
Składniki
  • 5 kiełbasek
  • 300 g gotowego ciasta francuskiego
  • majeranek
  • wykałaczki

Przygotowanie

  • Ciasto francuskie pokroić na około 4 cm paski i owinąć nimi każdą kiełbasę.
  • Owinięte kiełbasy pokroić na około 1 cm plastry, a następnie wbić w nie wykałaczkę
  • Ułożyć na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia, zachowując odstępy, aby ciasto podczas pieczenia się nie posklejało.
  • Posypać majerankiem i piec w temperaturze 200 C przez około 15-20 minut do uzyskania złotego koloru.