Jajka faszerowane z pieczarkami

Przygotowanie
- Pieczarki obrać, pokroić na mniejsze kawałki i podsmażyć razem z cebulką na patelni, do odparowania wody. Doprawić solą i pieprzem do smaku.
- Jajka ugotować na twardo, ostudzić, obrać i przekroić na pół.
- Żółtka wydrążyć, pokroić w kosteczkę i przenieść do miseczki.
- Przygotowane wcześniej pieczarki z cebulką pokroić w drobną kosteczkę i dodać do miseczki z żółtkami. Dodać majonez i dokładnie wymieszać. Doprawić do smaku solą i pieprzem.
- Jajka faszerować przygotowaną pastą. Udekorować wedle uznania np. rzeżuchą.
Składniki
- 15 jajek
- 15 pieczarek
- 1 cebula
- masło
- majonez
- sól
- pieprz
- rzeżucha (opcjonalnie)
| Wartości odżywcze (na porcję) | |
|---|---|
| Kalorie | 150 kcal |
| Tłuszcz | 10 g |
| Węglowodany | 0 g |
| Błonnik | 0 g |
| Białko | 10 g |




