Jajka faszerowane z pieczarkami

Składniki
  • 15 jajek
  • 15 pieczarek
  • 1 cebula
  • masło
  • majonez
  • sól
  • pieprz
  • rzeżucha (opcjonalnie)
  • Liczba porcjiikona talerza z pokrywą
    15 porcji
  • Czas przygotowaniaikona zegara
    1 godz.
  • Poziom trudnościikona czapki kucharskiej
    łatwy
Składniki
  • 15 jajek
  • 15 pieczarek
  • 1 cebula
  • masło
  • majonez
  • sól
  • pieprz
  • rzeżucha (opcjonalnie)

Przygotowanie

  • Pieczarki obrać, pokroić na mniejsze kawałki i podsmażyć razem z cebulką na patelni, do odparowania wody. Doprawić solą i pieprzem do smaku.
  • Jajka ugotować na twardo, ostudzić, obrać i przekroić na pół.
  • Żółtka wydrążyć, pokroić w kosteczkę i przenieść do miseczki.
  • Przygotowane wcześniej pieczarki z cebulką pokroić w drobną kosteczkę i dodać do miseczki z żółtkami. Dodać majonez i dokładnie wymieszać. Doprawić do smaku solą i pieprzem.
  • Jajka faszerować przygotowaną pastą. Udekorować wedle uznania np. rzeżuchą.