Jaglanka kokosowo-kakaowa

Składniki
  • 100 g kaszy jaglanej
  • 500 ml mleka
  • 50 - 100 g wiórek kokosowych
  • 1/2 banana
  • owoce (150 g borówek
  • gruszka)
  • 1 łyżka kakao
  • odrobina cukru (opcjonalnie)
  • Liczba porcjiikona talerza z pokrywą
    2 porcje
  • Czas przygotowaniaikona zegara
    30 min
  • Poziom trudnościikona czapki kucharskiej
    łatwy
Składniki
  • 100 g kaszy jaglanej
  • 500 ml mleka
  • 50 - 100 g wiórek kokosowych
  • 1/2 banana
  • owoce (150 g borówek
  • gruszka)
  • 1 łyżka kakao
  • odrobina cukru (opcjonalnie)

Przygotowanie

  • Kaszę zalać mlekiem i gotować ciągle mieszając, aż będzie miękka i wchłonie mleko.
  • Do kaszy dodać wiórki kokosowe, pół banana, (opcjonalnie cukier) i zmiksować.
  • Dwie trzecie kaszy rozłożyć do miseczek, natomiast resztę zmiksować z kakao i dodać do miseczek.
  • Na wierzchu rozłożyć owoce.