Jaglanka kokosowo-kakaowa
Składniki
- 100 g kaszy jaglanej
- 500 ml mleka
- 50 - 100 g wiórek kokosowych
- 1/2 banana
- owoce (150 g borówek
- gruszka)
- 1 łyżka kakao
- odrobina cukru (opcjonalnie)
Składniki
- 100 g kaszy jaglanej
- 500 ml mleka
- 50 - 100 g wiórek kokosowych
- 1/2 banana
- owoce (150 g borówek
- gruszka)
- 1 łyżka kakao
- odrobina cukru (opcjonalnie)
Przygotowanie
- Kaszę zalać mlekiem i gotować ciągle mieszając, aż będzie miękka i wchłonie mleko.
- Do kaszy dodać wiórki kokosowe, pół banana, (opcjonalnie cukier) i zmiksować.
- Dwie trzecie kaszy rozłożyć do miseczek, natomiast resztę zmiksować z kakao i dodać do miseczek.
- Na wierzchu rozłożyć owoce.