Hula Krasula

Ciasto
  • 200 g cukru
  • 480 g mąki
  • 6 żółtek
  • 250 g margaryny Kasia
  • 1.5 łyżeczki proszku do pieczenia
Masa śmietanowa
  • 6 białek
  • 200 g cukru
  • 1600 g śmietany kwaśnej
  • 2 opakowania cukru waniliowego
  • 1 budyń śmietankowy
Dodatkowo
  • Blaszka 29 x 22 cm
  • papier do pieczenia
  • Czas przygotowaniaikona zegara
    1 godz. 20 min
  • Poziom trudnościikona czapki kucharskiej
    łatwy
Ciasto
  • 200 g cukru
  • 480 g mąki
  • 6 żółtek
  • 250 g margaryny Kasia
  • 1.5 łyżeczki proszku do pieczenia
Masa śmietanowa
  • 6 białek
  • 200 g cukru
  • 1600 g śmietany kwaśnej
  • 2 opakowania cukru waniliowego
  • 1 budyń śmietankowy
Dodatkowo
  • Blaszka 29 x 22 cm
  • papier do pieczenia

Przygotowanie

Ciasto

  • Wszystkie składniki zagnieść na gładką, jednolitą masę i podzielić na pół.
  • Jedną część rozłożyć na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia, a drugą rozkruszyć na masę śmietanową.

Masa śmietanowa

  • Białka ubić na sztywno z cukrem. Dodać pozostałe składniki i delikatnie wymieszać do uzyskania gładkiej, jednolitej masy.

Piec 50 minut w temperaturze 180 stopni C.