Ciasto budyniowo-jabłkowe

Przygotowanie
- Wszystkie składniki na ciasto wyrobić na jednolitą masę. Kasię warto wyciągnąć wcześniej z lodówki, aby była miękka. Ciasto podzielić na dwie części.
- Jedną część wyłożyć na blaszkę wyłożoną papierem do pieczenia, a drugą pokroić na kilka mniejszych plastrów i włożyć do zamrażarki na 30 minut.
- Jabłka obrać, pokroić w plastry i położyć na ciasto. Zalać ciepłym budyniem.
- Na wierzch potrzeć, na tarce o dużych oczkach, ciasto z zamrażarki.
- Piec przez 45 minut aż ciasto się zarumieni w temperaturze 180 stopni C.
Ciasto
- 560 g mąki pszennej
- 220 g cukru
- 250 g margaryny Kasia
- 2 jaja
- 15 g proszku do pieczenia
- 16 g cukru waniliowego
Masa budyniowo-jabłkowa
- 2 budynie
- 1 l mleka
- 2-3 jabłka
Dodatkowo
- Blaszka 36x26 cm