Ciasteczka owsiane z bananem i kokosami

Składniki
  • 100 g płatków owsianych
  • 20 g wiórków kokosowych
  • 150 g dojrzałych bananów
  • 1 jajko
  • 0.5 łyżeczki sody oczyszczonej
  • 2 łyżeczki cukru waniliowego
  • 30 g masła
Upieczone ciasteczka owsiane, ułożone w okręg na talerzu
  • Liczba porcjiikona talerza z pokrywą
    40 porcji
  • Czas przygotowaniaikona zegara
    40 min
  • Poziom trudnościikona czapki kucharskiej
    łatwy
Składniki
  • 100 g płatków owsianych
  • 20 g wiórków kokosowych
  • 150 g dojrzałych bananów
  • 1 jajko
  • 0.5 łyżeczki sody oczyszczonej
  • 2 łyżeczki cukru waniliowego
  • 30 g masła

Przygotowanie

  • Do miseczki dodać płatki owsiane, wiórki kokosowe, pokrojone na mniejsze kawałki banany, jajko, sodę, cukier waniliowy oraz masło. Całość zmiksować lub dokładnie wymieszać do połączenia składników.
  • Na blaszkę wyłożoną papierem do pieczenia łyżeczką nakładać porcje ciasta, o średnicy około 2 cm i grubości około 1 cm, formując ciasteczko. Zachować odstępy między ciasteczkami około 3 - 4 cm.
  • Piec 18 minut w temperaturze 180 stopni C.
  • Po upieczeniu przenieść na kratkę do ostudzenia.