Chleb tostowy
Składniki
- 240 g wody
- 10 g świeżych drożdży
- 5 g cukru
- 30 g masła
- 500 g mąki pszennej
- 5 g soli
Dodatkowo
- Foremka keksówka 30 cm
- masło do wysmarowania foremki
Składniki
- 240 g wody
- 10 g świeżych drożdży
- 5 g cukru
- 30 g masła
- 500 g mąki pszennej
- 5 g soli
Dodatkowo
- Foremka keksówka 30 cm
- masło do wysmarowania foremki
Przygotowanie
- Do miski dodać wszystkie składniki i dokładnie wyrobić. Następnie miskę przykryć ręcznikiem i odstawić w ciepłe miejsce na około godzinę. W międzyczasie foremkę wysmarować masłem.
- Ciasto podzielić na 3 równe części. Z każdej części uformować kulkę. Kulki przełożyć do wcześniej wysmarowanej foremki, jedna za drugą. Foremkę przykryć ręcznikiem i odstawić w ciepłe miejsce na kolejną godzinę.
- Piec przez 30 minut w temperaturze 180 stopni C.