Chatka Puchatka

Składniki
  • 0.5 kg twarogu na sernik
  • 3 jajka (1 całe i 2 żółtka)
  • 1 kostka margaryny Kasia
  • 80 g cukru pudru
  • 16 g cukru waniliowego
  • 30 maślanych herbatników
  • 1 łyżka kakao
  • 1 czekolada mleczna
  • odrobina mleka
ciasteczka w kształcie daszku z nadzieniem serowym, obklejone herbatnikami i polane czekoladą
  • Liczba porcjiikona talerza z pokrywą
    20 porcji
  • Czas przygotowaniaikona zegara
    1 godz.
  • Poziom trudnościikona czapki kucharskiej
    średni
Składniki
  • 0.5 kg twarogu na sernik
  • 3 jajka (1 całe i 2 żółtka)
  • 1 kostka margaryny Kasia
  • 80 g cukru pudru
  • 16 g cukru waniliowego
  • 30 maślanych herbatników
  • 1 łyżka kakao
  • 1 czekolada mleczna
  • odrobina mleka

Przygotowanie

  • Margarynę utrzeć z cukrem pudrem oraz cukrem waniliowym. Dodać twaróg i jajka (1 całe, 2 żółtka) i utrzeć całość na jednolitą masę.
  • Masę podzielić na 3 części. Do jednej części dodać kakao i wymieszać.
  • Ciastka ułożyć na papierze śniadaniowym w 3 kolumnach. Na środkową kolumnę nałożyć masę czekoladową, a na boczne białą.
  • Przy pomocy papieru śniadaniowego, na którym układane były herbatniki, z bocznych kolumn ułożyć "chatkę".
  • Całość polać polewą czekoladową (Czekoladę rozpuścić w garnku z odrobiną mleka)
  • Zostawić na noc w lodówce aż herbatniki zmiękną.